ابرچرخه کالایی رخ نخواهد داد
کارشناسان و شرکت کنندگان در یک سمینار آنلاین در مورد بازار فلزات در روز سه شنبه طی یک نظرسنجی گفتند بازارهای کالایی بعید است که یک «ابرچرخه» را در چند سال آینده تجربه کنند
بازار و بورس – کارشناسان و شرکت کنندگان در یک سمینار آنلاین در مورد بازار فلزات در روز سه شنبه طی یک نظرسنجی گفتند بازارهای کالایی بعید است که یک «ابرچرخه» را در چند سال آینده تجربه کنند.
به گزارش رویترز، گوردی ویلکس، رئیس بخش پژوهش سوکدن فایننشال گفت: «ما در حال حاضر باورمندان بزرگ ابرچرخه نیستیم. شما می بینید برخی بانک های مرکزی شروع به کاهش خرید اوراق کردهاند و اگر این کار را نکردهاند، آغاز به صحبت در مورد آن کردهاند.»
ویلکس ادامه داد: «ما در حال مشاهده این هستیم که بازارهای نوظهور شروع به افزایش نرخ بهره می کنند و واقعا آغاز به تمرکز روی تورم کرده اند. آنها می خواهند ببینند چطور میشود پس از افزایش قیمت دارایی ها، رشد آنها را محدود کرد.»
بهبود تقاضای جهانی در حالی که برخی از اقتصادها از بیماری همه گیر کووید-19 فاصله گرفته اند، تزریق نقدینگی تریلیون ها دلار محرک مالی و اختلالات عرضه به افزایش قیمت برخی از فلزات از جمله مس و سنگ آهن دامن زده و به بالاترین سطح رسیده اند. برخی بانک های جهانی یک ابرچرخه چندین ساله را برای کامودیتی ها پیشبینی می کنند که توسط عواملی مانند کمبود عرضه، تقاضای قوی از سوی بخش های انرژی تجدیدپذیر و خودروهای برقی رخ خواهد داد.
یک نظرسنجی در سمینار مذکور با عنوان LME Asia Metals نشان داد فقط 6.49 درصد از حضار «ابرچرخه» را واژه درستی برای توصیف نیروی اصلی روند بازار کامودیتی ها در 12 ماه آینده می دیدند. این در حالی است که 33.77 درصد به نقدینگی و تورم رای دادند و 22.08 درصد به تقاضای چین و بازیابی اقتصادهای توسعه یافته اشاره کردند.
توماس هورن، رئیس بخش بازارهای جهانی و کالایی در چین در گروه Macquarie گفت: «ما کووید-19 و ریکاوری پس از آن را حتی اگر یک جورهایی طولانی باشد، اندکی موقتی می بینیم. من معتقدم این احتمال وجود دارد که حوالی سال 2023 نوعی از سیاست های انقباضی را از سوی فدرال رزرو شاهد باشیم.»
همه کارشناسان موافق بودند که روند گذار انرژی که در خدمت اهداف خنثی سازی انتشار کربن در اقتصادهای بزرگ است، به قیمت برخی فلزات مخصوصا مس، نیکل و لیتیوم کمک می کند.
نظرسنجی دیگری در این سمینار نشان داد 52.69 درصد از شرکت کنندگان مس را دارای بیشترین شانس سودآوری در 6 تا 12 ماه آینده می دیدند. پس از مس، لیتیوم 16.13 درصد، آلومینیوم 13.98 درصد، نقره 8.6 درصد، نیکل 5.38 درصد و کبالت 3.23 درصد رای آوردند.
لیو شوژیان، معاون رئیس CCB International در این باره گفت: «مس یک اسب سیاه (استعاره از کسی یا چیزی که شناخته شده نیست اما سپس نقش برجسته ای در رقابت به دست می آورد) است که تقاضای زیرساخت و رشد سریع بازار خودروهای انرژی جدید آن را به پیش می رانند.»
ویلکس در این باره اظهار کرد تقاضای مس از سوی اقتصاد سبز قوی به نظر می رسد. او افزود که وسایل نقلیه جدید نیاز به 80 کیلوگرم مس در قیاس با 23 کیلوگرم برای خودروهای با موتور احتراقی دارند. علاوه بر این، سرمایه گذاری در سیم کشی و شبکه برق انرژی تجدیدپذیر همچنین تقاضا برای مس ایجاد خواهد کرد. او گفت لیتیوم، نیکل و آلومینیوم با کربن پایین هم طی گذار انرژی ارزش بیشتری پیدا می کنند.
هورن در این مورد گفت اگرچه مس ممکن است طی سال های 2022 تا 2023 دچار اندکی مازاد عرضه به دلیل ریکاوری آن و رشد آهسته تر تقاضا در بخش های سنتی شود، گذار انرژی در بلند مدت نقش پررنگتری بازی خواهد کرد. این کارشناس معتقد است که حدودا پایان سال های 2024 تا 2025 میزان عرضه تثبیت خواهد شد و احتمال بالایی برای کسری در این بازار وجود خواهد داشت.