شماره مطلب:
268
یکشنبه 1399/12/3 12:33
دسته بندی
در گفتگوی سی.ان.بی.سی. با یک اقتصاددان حوزه معدن و انرژی مطرح شد

رالی قیمتی کالاها در دستان چین

قیمت کامودیتی ها در حال رشد است اما اینکه این روند برای مدتی ادامه پیدا کند و اصطلاحا «ابرچرخه» رخ دهد به چین بستگی دارد. این نظر یک اقتصاددان حوزه معدن و انرژی است که در مصاحبه تلویزیونی با شبکه سی.ان.بی.سی. مطرح شد.

ابرچرخه قبلی در میانه دهه 2000 قبل از بحران مالی جهانی رخ داد و در سال 2008 یعنی وقتی چین به  موتور محرکه کامودیتی ها تبدیل شد، به اوج خود رسید.

به گفته «ویوک دهار» از بانک کامانولث استرالیا (Commonwealth Bank of Australia)، قیمت کالاها مانند نفت و فلزات پایه از اکتبر سال گذشته به دلیل انتشار اخبار مثبت از آزمایشات انسانی واکسن های کووید-19 با قدرت به سمت بالا حرکت کرد.

دهار اظهار کرد: «حالا پاسخ اینکه ابرچرخه رخ می دهد یا خیر از نظر ما در دست چین است.»

او ادامه می دهد: «چین سهمی حدود 50 تا 60 درصدی در تقاضای مواد معدنی دارد. بنابراین اگر بخواهیم در مورد ابرچرخه حرف بزنیم، از نظر من سوال کلیدی در این مورد این است که چین در سال 2021 چه کار خواهد کرد.»

این کارشناس توضیح داد که افزایش قیمت ها در سال گذشته میلادی با  پشتوانه تعهد پکن به تزریق بسته های محرک اقتصادی در جهت توسعه زیرساخت آغاز شد و اینکه چین این رویه را ادامه دهد، هنوز مشخص نیست.

دهار با تشکیک در مورد احتمال شکل گرفتن یک ابرچرخه گفت: «قطعا می توان درباره ابرچرخه استدلال هایی بیان کرد اما از نظر ما واقعا کارت ها در دست چین است. تا زمانیکه حمایت سیاست ها را در چین نبینیم، فعلا داستان ابرچرخه را باور نمی کنیم. البته چین در برنامه 5 ساله خود در واقع بخش های کامودیتی محور را در تقابل با بخش های خدمات یا مصرف در اولویت قرار داده است.»

این دیدگاه خلاف نظر بانک های سرمایه گذاری جی.پی. مورگان و گلدمن ساکس است که نسبت به ایجاد ابرچرخه کالایی خوشبین هستند.

بانک کامانولث استرالیا هدف قیمتی 65 دلار بر بشکه را برای نفت در پایان سال 2021 پیشبینی کرده که به گفته دهار به زودی این ددیگاه پدید می آید که  برآورد پایینی بوده است.

او در این مورد افزود: «انتظارات از توزیع واکسن کرونا قطعا برای نفت بسیار مثبت است. حدود دوسوم مصرف نفت به عبور و مرور و همینطور حمل و نقل وابسته است. بنابراین، هر خبر مثبتی در جبهه واکسن کووید-19 آثار مثبت عظیمی بر قیمت نفت و انتظارات از تقاضای آن خواهد داشت.»

به گفته دهار، تصمیم تولیدکنندگان برای موازنه و حتی کاهش عرضه به رالی قیمتی نفت انجامیده است. در این باره او توضیح می دهد: «مطمئنا تقاضا بسیار اساسی است اما سمت عرضه ثابت کرده که بسیار زیاد به صورت ساختاری (از بازار) حمایت کرده است. به همین دلیل این رالی قیمتی نفت حتی ممکن است از پیش بینی ها عبور کند و سطح 70 دلار در هر بشکه را در پایان سال بزند.»

بهای نفت برنت در هفته گذشته 65 دلار در هر بشکه را لمس کرد اما نتوانست آن را حفظ کند و در پایان معاملات روز جمعه با قیمت 62 دلار و 91 سنت بسته شد.

 

آخرین‌ها

معرفی پایگاه اطلاع‌رسانی بازار و بورس

بازار و بورس، پایگاه خبری مستقلی است که قصد دارد
رویدادهای اقتصاد ایران و جهان را از منظر بازارها رصد و تحلیل کند.

 info@BazaroBourse.com

 www.BazaroBourse.com

 www.BazaroBourse.ir

             

قوانین و مقررات

sapra.ir 

X