سه راهی چین برای بازار فلزات
بازار و بورس - چین ممکن است قصد تثبیت قیمت های کامودیتی ها را داشته باشد اما اهداف محیط زیستی و اقتصادی اش وعده تقویت تقاضا را می دهند. این یک سه راهی در برابر بازار است و هرچه مسئولان بیشتر بر طبل این اهداف بکوبند، ریسک عدم توازن بیشتری وجود خواهد داشت.
به گزارش آی ان جی، همزمان با افزایش شدید قیمت مس و سنگ آهن که به فشار تورم وارداتی و تولید کنندگان پایین دست می افزاید، مقامات چینی بارها خواستار ثبات قیمت کامودیتی ها شده اند. چین به عنوان بزرگترین مصرف کننده فلزات در جهان حق دخالت در بازار کالاها را برای خود محفوظ می داند. اما تثبیت قیمت های مس، آلومینیوم و فولاد (و مواد اولیه) زمانی دشوار خواهد بود که این کشور همچنین در تلاش برای کاهش انتشار گازهای گلخانه ای و دستیابی به خنثی سازی کربن در صنایع عمده و حفظ همزمان رشد اقتصادی متوسط تا سریع باشد.
رشد اقتصادی متوسط تا سریع با تمرکز بر «زیرساخت های جدید»، از جمله توسعه وسایل نقلیه الکتریکی و انرژی های تجدید پذیر، به معنای رشد تقاضای قوی برای فلزات، به ویژه مس است. در همین حال، چین همچنین متعهد شده است که گازهای گلخانه ای را کاهش دهد و متعهد می شود تا سال 2030 به اوج انتشار کربن برسد و تا سال 2060 اصطلاحا کربن خنثی شود. تلاش در این جبهه، رشد ظرفیت تولید برخی از فلزات را در میان مدت و بلند مدت متوقف می کند و خطرات اختلال در عرضه در کوتاه مدت، به ویژه برای آلومینیوم، به دلیل مسائل دولتی وجود دارد. برای مطابقت با هدف این کشور برای دستیابی به خنثی سازی کربن، انجمن صنایع فلزات غیر آهنی (CNIA) یک هدف موقت برای رساندن انتشار گازهای گلخانه ای تا سال 2025 به پیک خود و کاهش 40 درصدی آن تا سال 2040 تعیین کرد. صنعت آلومینیوم سقفی (45 میلیون تن) در سال 2015 در جریان اصلاح عرضه تعیین کرد. برای صنعت مس هیچ سقفی مانند سقف ذوب آلومینیوم وجود ندارد. در پایان سال گذشته، ظرفیت کلی ذوب 34/8 میلیون تن و ظرفیت پالایش 8/12 میلیون تن تعیین شد. با برنامه ریزی برخی از پروژه های جدید، این سقف باید همچنان رشد کند. برای مس ، مقامات گفته اند که «ظرفیت ذوب مس چین به زودی اعلام خواهد شد.» با افزایش فشار برای کربن زدایی، محدودیت رشد ظرفیت تولید کاملاً در افق دید است.
در حال حاضر، دنیا در حال مشاهده ریکاوری تقاضا پس از پاندمی است که همزمان با فصل سنتی برای افزایش تقاضا در سه ماهه دوم در نیمکره شمالی اتفاق می افتد. ضمنا سرمایه گذاران فکر میکنند در آینده رشدی قوی به دلیل سیاست های پولی به شدت انبساطی و بسته های عظیم محرک اقتصادی پیش خواهد آمد. در این مورد، هر چه مسوولان بیشتر معادله عرضه و تقاضا را دستکاری کنند، ریسک به هم ریختن توازن بازار افزایش خواهد یافت. تقاضا به طور بالقوه شانس بالاتر رفتن دارد؛ با این حال، محدودیت های عرضه بیش از پیش نمایان می شوند چراکه کاهش تولید دولتی در کوتاه مدت و سقف ظرفیت تولید موجب آن می شوند. چین تا حد زیادی به واردات مواد خام مانند مس و فولاد وابسته است. در حال حاضر، چشم انداز افزایش عرضه مس در معادن توسط غول های این صنعت همچنان به دلیل شیوع کووید-19 و اعتصابات کارگری ضعیف است.
در همین حال، یک تنش تجاری با تامین کننده عمده آن (استرالیا) قطعاً به افزایش ریسک عرضه و شعله ور شدن سفته بازی در بازار مشتقات دامن می زند. دو هفته قبل، چین گفت که در میان تنش های شدید دیپلماتیک، گفتگوی اقتصادی با استرالیا را متوقف می کند. این مسئله به ترس از ریسک عرضه سنگ آهن، بوکسیت، روی و کنسانتره مس افزوده است. با این سه راهی در چین و اتکای زیاد به کامودیتی های خاص مانند سنگ آهن و مس (کنسانتره)، بازارها می توانند نسبت به خطرات عرضه بسیار حساس باشند.
ایجاد تعادل هنگام جمع کردن همه اهداف آسان نخواهد بود و گاهی اوقات سیگنال های گیج کننده ای برای تحلیل وجود دارد. به نظر می رسد سرمایه گذاران در حال حاضر بر نکات مثبت متمرکز شده اند - افزایش خطرهای محدودیت عرضه به دلیل هدف کربن زدایی و رشد تقاضای قوی تر. انتظارات تقاضای بیشتر در سایر نقاط با سیاست پولی فوق العاده انبساطی و محرک عظیم در ایالات متحده و سبزگرایی سوختگیری می کند. تا زمانی که فدرال رزرو نسبت به روند رو به رشد اقتصادی نگرانی نداشته باشد و افزایش قیمت ها را تحمل کند، ما فکر می کنیم که ریسک صعودی همچنان در سه تا شش ماه آینده حاکم خواهد بود.