اعتراض جدی مجلس به توافق صالحی-گروسی
مجلس صبح امروز دو ساعت جلسه غیرعلنی با هدف بررسی اعتراض نمایندگان به بیانیه مشترک رئیس سازمان انرژی اتمی ایران و مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی برگزار کرد و ظهر امروز به ارسال گزارش تخلف دولت در اجرای قانون اقدام راهبردی و توافق سازمان انرژی اتمی و آژانس بین المللی انرژی اتمی به قوه قضاییه رای داد. این موضوع ادامه بررسی لایحه بودجه را با وقفه مواجه کرد.
معرفی رئیس جمهور به قوه قضاییه تصویب شد
نمایندگان مجلس با ۲۳۴ رای معرفی رئیس جمهور و همه مستنکفین به قوه قضائیه را تصویب کردند.به گزارش بازار و بورس ، امروز دوشنبه ۴ اسفند ماه مجلس شورای اسلامی، نمایندگان مجلس اعمال ماده ۲۳۴ آئیننامه داخلی مجلس نسبت به مقامات دولتی مسئول در اجرای قانون «اقدام راهبری برای لغو تحریمها» را تصویب کرد.پس از پایان سخنان نمایندگان در واکنش به بیانیه شب گذشته مشترک میان سازمان انرژی اتمی ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی که در جریان سفر رافائل گروسی مدیرکل آژانس به ایران، به امضا رسید؛ کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی طی نامهای به رئیس مجلس خواستار اعمال ماده ۲۳۴ نسبت به رئیس جمهور و کلیه ناقضین و مستنکفین از اجرای این قانون به قوه قضائیه شد.در جریان این رای گیری که کمتر یک دقیقه به پایان رسید، از ۲۳۹ نماینده حاضر، ۲۳۴ با شرکت در رای گیری و ۲۲۱ رای موافق، ۶ رای مخالف و ۷ رای ممتنع با این درخواست موافقت کردند.
مخالفت جدی قالیباف با توافقنامه
به گزارش بازار و بورس، محمدباقر قالیباف صبح امروز دوشنبه، 4 اسفندماه در مجلس شورای اسلامی به صراحت اعلام کرد:مجلس خواستار توقف کامل اجرای پروتکل الحاقی است/دسترسی فراپادمانی غیرقانونی است. رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: مطابق قانون مصمم به توقف کامل اجرای پروتکل الحاقی هستیم و هرگونه دسترسی فراپادمانی ممنوع و غیرقانونی است. او گفت: مجلس شورای اسلامی مطابق قانون وظیفه پیگیری و اجرای قوانین را برعهده دارد.رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: مطابق قانون بخش هایی از تعهدات پیش بینی شده در زمان خودش اجرایی شده و از فردا نیز باید قانون مرتبط با پروتکل الحاقی اجرا شود.او تاکید کرد: مجلس شورای اسلامی مصمم به توقف کامل پروتکل الحاقی، دسترسی ها و همه موضوعات قانونی است لذا هرگونه دسترسی بیش از پادمان ممنوع و غیرقانونی است و نظارت بر این امر وظیفه قوه مقننه است.رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: کمیسیون های امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس و انرژی از طرف مجلس موظف به نظارت میدانی بر مسائل یاد شده و ارائه گزارش در این راستا هستند.قالیباف اعلام کرد: طبعا هرگونه تخلف از قانون را نمی پذیریم و براساس مصوبات مجلس امورات را پیگیری می کنیم.
واکنش تند لیدر فراکسیون پایداری در مجلس
اما تندترین واکنش را مجتبی ذوالنوری لیدر فراکسیون پایداری و رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نشان داد، او با بیان اینکه موافقتنامه آژانس بین المللی انرژی اتمی و سازمان انرژی هسته ای خلاف قانون اقدام راهبردی است، از قوه قضائیه خواست خارج از نوبت نقش رئیس جمهور در این زمینه را بررسی کند. او در نشست علنی امروز (دوشنبه، 4 اسفندماه) مجلس شورای اسلامی در واکنش به موافقتنامه آژانس بین المللی انرژی اتمی و سازمان انرژی هسته ای گفت: مجلس شورای اسلامی در اقدام انقلابی و به نفع ملت قانونی تصویب کرد برای اینکه طرف مقابل تکان داده شود و دشمن وارد عمل شود. در ابتدا شاهد زمزمه دولت برای عدم اجرا بودیم که مقام معظم رهبری به اجرای قانون تاکید کردند، سپس دولت مسائل را به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا گره زد و پالس های سازشگرانه و سازش پذیر ارسال کرد و دشمن را تحریک کرد تا امتیازی ندهد و از قانون مجلس حساب نبرد.
این نماینده مجلس با بیان اینکه طبق قانون دولت باید به مجلس درخصوص رفع تحریم ها گزارش دهد، اعلام کرد: دولت به دشمن پالس های فریبنده داد و طمع را در دشمن افزایش داد که پشمی به کلاه قانون نیست. این در حالی است که قانونی که شما نمایندگان تصویب کردید چنین اختیاری را به دولت نمی دهد.
ذوالنوری گفت: امروز زمان تعیین شده در قانون منقضی شد و هیچ حرکتی برای رفع تحریم ها صورت نگرفت و یک روز قبل از مهلت دوم قانونی نوکر خود را به ایران فرستادند تا اراده ملت و قانون را زیرپا بگذارند.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: در قانون مصوب مجلس برای استنکاف از اجرای قانون جرم انگاری و مجازات هایی تعیین شد. رئیس جمهوری در این قانون مسئول اجرای مفاد در نظر گرفته شد اما متاسفانه در قرارداد بین آژانس و سازمان انرژی اتمی نظارت های آژانس به دور از چشم مردم ادامه دارد. در واقع ادامه نظارت ها را قانونی کردند و نقض قانون اقدام راهبردی را رقم زدند.
او تاکید کرد: اگر قرار است مجلس شورای اسلامی قانونی برای اجرا نشدن تصویب کند تمام هزینه های آن نامشروع است، مجلس باید بر روی اجرایی شدن قانون خود پافشاری کند و براساس ماده 234 آئین نامه داخلی آقای رئیس جمهور و تمام کسانی که در این سلسله مراتب در مسیر نقض قانون اقدام کرده است را به قوه قضائیه ارسال و این قوه خارج از نوبت و تشریفات به آن بپردازد.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی گفت: هیچ یک از مقامات دولتی اجازه ورود به مجلس را ندارند تا وقت دولت و ملت را درباره چیزی بگیرند که قبلا تصمیم گیری شده و سه ماه مجلس و کشور را تعطیل کنند و بعد از این مدت زیر سیبیلی مسائل را بگذرانند تا زمان انتخابات با پالس های غلط دوباره سکان دولت را به دست بگیرند و نوکر و سازش گر غرب باشند، قرار نیست مجلس چنین مسیری را برود.
او تاکید کرد: موافقتنامه آژانس و سازمان انرژی اتمی نقض صریح قانون است، روح قانونی که مجلس تصویب کرد این است که از فردا 5 اسفندماه تمام نظارت های آژانس منهای نظارت های پادمانی لغو شود.
این نماینده مجلس ادامه داد: اما در موافقتنامه آژانس آمده است که 3 ماه نظارت ها استمرار داشته باشد، راستی آزمایی ها ادامه پیدا کند و حتی تعداد بازرسان هم کم نخواهد شد. این کجای قانون است، نقض صریح قانون رخ داده است. می خواهند با دعوت از گروه 1+4 آمریکا را وارد مذاکرات کنند، مقام معظم رهبری و قانون بارها تاکید کردند تا آمریکا و اروپا به تعهدات خود عمل نکردند مذاکره و شروطی از آن ها پذیرفته نمی شود، ما از دو جهت منع شرعی و قانونی داریم.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: آیا موافقتنامه اخیر پذیرش شرط و شروط از طرف مقابل نیست؟ از این رو تقاضا دارم تا اجرا شدن قانون اقدام راهبردی ، قانون جدیدی تصویب نکنیم، بعد از اجرایی شدن آن نسبت به قانون بودجه تعیین تکلیف داشته باشیم.