بازار سرمایه را ما به اوج رساندیم
درحالی رئیس جمهور مدعی شده که دولتِ او بازار سرمایه را به اوج رسانده است، که از مرداد سال ۹۹ سهامدارانی که به دعوت شخص آقای روحانی وارد این بازار شده اند حداقل ۸۰ درصد سرمایهشان را از دست دادهاند.
"بازار سرمایه را ما به اوج رساندهایم، قبلا چنین بازار سرمایهای نداشتیم! حالا یک فراز و نشیبی هم دارد!" این تازهترین اظهارات حسن روحانی درباره بورس است آنهم درحالی که از مرداد 99 تا امروز به لطف سیاستهای اقتصادی دولتِ محترم آقای روحانی، سهامداران با زیان حداقل 80 درصدی مواجه شدهاند.
سال قبل و همزمان با روزهای اوج بازار سرمایه، رئیس جمهور و سایر اعضای کابینه اقتصادی او هر کدام از تریبونهای مختلف سعی در دعوت مردم به بورس و سرمایه گذاری در این بازار داشتند تا جایی که آقای روحانی رسماً به مردم اطمینان داد که سرمایه های خود را به بورس بسپارید!
این گفته حسن روحانی موجب شد تا جمعیت زیادی از مردم به امید حفظ ارزش پول خود وارد بازار سرمایه شوند، ولی نکته مهم اینجاست که اتفاقا از روزی که به مردم گفته شد همه چیزتان را به بورس بسپارید سقوط آزاد بورس شروع شد و همچنان هم ادامه دارد.
بعد از اطمینان رئیس جمهور به مردم برای سرمایه گذاری در بورس، جمعیت زیادی از مردم به منظور حفظ ارزش پولشان، سرمایه های اندک خود را هم وارد بورس کردند تا شاید سود اندکی نصیبشان شود. در همین هیاهو بود که ابتدای تابستان سال 99 صفهای طولانی برای دریافت کد بورسی مقابل کارگزاریها تشکیل شده بود و مردم با اطمینان به گفتههای روحانی ذوق ورود به سرمایه گذاری جدید در بازار سهام را داشتند.
با این حال اما به لطف سیاستهای اقتصادی دولت روحانی و ناهماهنگیهای کابینه اقتصادی او، بازار سرمایه ریزش بی سابقه ای را در تاریخ به ثبت رساند و شاخص از بالای 2 میلیون به مرز یک میلیون رسید! همزمان نیز سهام سهامداران خرد با ریزش 80 درصدی همراه شد و در نهایت شد آنچه نباید می شد! مردم زیادی با اعتماد به دولت آقای روحانی سرمایههای اصلی زندگیشان را از دست دادند.
سرمایههای مردم درحالی در بازار سرمایه سوخت شد که گفته می شود هدف دولت از دعوت مردم برای ورود به این بازار،تأمین کسری بودجه بوده و بعد از آنکه پول زیادی از این محل به دست آورد رسماً بازار سرمایه را رها کرد! نکته تأسف بار اینجاست که مسئولان بورسی در ماه های نخست ریزش بورس، مردم و سهامداران خرد را مقصر نابه سامانی بازار می دانستند حال آنکه سهم شرکتهای حقوقی بورس به مراتب بالاتر از سهامداران خرد بود.
قطعا همه میدانیم که بورس ظرفیت بالایی برای تقویت تولید و رونق اقتصادی کشور دارد و نباید به زمین بازی سیاسی تبدیل شود بنابراین بهتر است به جای شعارهای سیاسی حمایت از سرمایه گذاران به معنای واقعی انجام شود نه اینکه فقط پشت دوربینها و در حد اعلام چند جمله شعاری!
تقریباً از مردادماه سال گذشته و به واسطه ریزش بی سابقه بورس کشور، سهامداران بورسی بخصوص تازهواردها که به دعوت دولت راهی بورس شده بودند در شوک رفتار دولت در قبال بورس هستند، مگر میشود دولت مردم را به بورس بخواند و بلافاصله بعد از آن با سیاستهای خواسته یا ناخواسته باعث پودر شدن سرمایههای مردم شود؟