شماره مطلب:
3952
یکشنبه 1400/03/9 01:40
دسته بندی
سجاد غرقی، نایب رئیس کمیسیون معادن اتاق بازرگانی ایران، وضعیت معادن را بررسی کرد:

سرکوب قیمتی داخلی و عوارض صادرات، مانعی برای جهانی‌شدن است

قیمت فلزات در بازارهای جهانی، در مسیر صعودی قرار گرفته و در روزهای گذشته، رشد قابل‌توجهی را تجربه کرده است. این در حالی است که قیمت در معادن بازار و فلزات داخلی، هماهنگی با بازار جهانی ندارد و همین موضوع، دغدغه بسیاری از فعالان این بازار است.

بازار و بورس- سجاد غرقی، نایب رئیس کمیسیون معادن اتاق بازرگانی ایران، درباره تأثیر این افزایش قیمت بر بازار داخلی، به «بازار و بورس» گفت: «نکته مهم این است که بازار سرمایه، همبستگی مستقیمی میان عملکرد شرکت‌ها و ارزش سهام‌ها برقرار نیست. به‌همین ترتیب، زمانی که به‌صورت واقعی شاهد عملکرد مثبت یا منفی در شرکت‌ها، به‌خصوص شرکت‌های معدنی می‌شویم، اثرات مستقیمی بر سهام آنها مشاهده نمی‌شود. برای مثال هم باید گفت در یک‌سال گذشته با افزایش قیمت‌های جهانی حلقه شمش و متناسب با آن، قیمت‌های معدنی‌ها و سنگ‌آهن، باید شاهد رشد صددرصدی ارزش سهام‌ها بودیم اما این اتفاق نیفتاد. بنابر این، شاخص‌ها، عملکردی و بر اساس قیمت‌های فروش نبوده است. دلیل آن هم نبود ارتباط مستقیم و همبستگی میان این دو فاکتور - عملکرد شرکت‌ها و ارزش سهام‌ها- وجود ندارد.» 
نایب رئیس کمیسیون معادن اتاق بازرگانی ایران، در مورد موفقیت مذاکرات و اثر آنها بر قیمت معدنی‌ها، توضیح داد: «پارامترهایی که بر ارزش سهام موثر هستند یکی شاخص کلی ارزش سهام و دیگری سهام شرکت‌ها. شاخص شرکت‌ها که از یک‌میلیون و 600 هزار هم عبور کرده، اثر بیشتری بر وضعیت بازار دارد تا عملکرد مستقل شرکت‌ها. بر همین اساس، در صورت توافق و موفقیت مذاکرات نیز، به‌نظر می‌‌رسد که در سناریوی کلی، با افزایش قیمت سهام شرکت‌ها مواجه نخواهیم شد. در واقع در سناریوهایی که درخصوص بازار سرمایه داریم، توافقات بین‌المللی در کوتاه‌مدت، منجر به افزایش ارزش سهام شرکت‌ها نخواهد شد.» 
غرقی، در مورد مشکلات موجود در بازار، گفت: «مداخلات بیرونی و تصمیم‌های حاکمیت، دولت و سایر نهادها بر بازارهای اقتصادی،  بسیار قابل‌توجه است. همچنین بازار سرمایه از مکانیزم عرضه و تقاضا هم پیروی نمی‌کند. بنابر این، عملا از هماهنگی قیمت بازار داخلی با قیمت جهانی بهره‌مند نمی‌شویم. مثلا در بازارهای معدنی شاهد هستیم که قیمت محصولات جهانی افزایش پیدا کرده، تا حدودی هم در بازار داخلی تأثیر بسیار اندکی داشته اما ممنوعیت و عوارض صادراتی، امکان فروش این محصولات را به قیمت جهانی از بین می‌برد. به‌علاوه اینکه قیمت‌گذاری داخلی نیز مشکلاتی ایجاد کرده است. مثلا قیمت های داخلی در شمش آهن، 50 درصد کم‌تر از قیمت‌های واقعی است. در واقع باید گفت که ما علاوه بر اینکه دچار وضع عوارض و ممنوعیت صادرات هستیم، با سرکوب قیمتی داخلی هم مواجه هستیم که مانند قیچی، بحث معدن را از سوددهی و هماهنگی با قیمت جهانی دور می‌کند.»

آخرین‌ها

معرفی پایگاه اطلاع‌رسانی بازار و بورس

بازار و بورس، پایگاه خبری مستقلی است که قصد دارد
رویدادهای اقتصاد ایران و جهان را از منظر بازارها رصد و تحلیل کند.

 info@BazaroBourse.com

 www.BazaroBourse.com

 www.BazaroBourse.ir

             

قوانین و مقررات

sapra.ir 

X