پیش بینی پرداخت ۷ هزار میلیارد ریال تسهیلات اشتغالزا در سال ۱۴۰۲
مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید کشور گفت: پیشبینی شده تا پایان امسال بیش از ۷هزار میلیارد ریال تسهیلات در قالب ۳۵۰۰طرح اشتغالزا پرداخت شود.
به گزارش بازار و بورس به نقل از تسنیم؛ نعمتاله رضایی، مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید با اشاره به اینکه در دو سال فعالیت دولت سیزدهم بیش از 70هزار فقره تسهیلات پرداخت کرده ایم که شامل 11هزار میلیارد تومان اعتباری بوده که به کارآفرینان پرداخت شده است گفت: در قالب این تسهیلات، بیش از 200هزار فرصت شغلی مورد حمایت صندوق کارآفرینی قرار گرفته است. به گونهای که در سال گذشته 106هزار فرصت شغلی در قالب 40هزار و 877طرح در سراسر کشور مورد حمایت قرار گرفته است.
به گفته مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید کشور؛ حوزه فعالیت صندوق، طرحهای خرد، کوچک، متوسط و معیشت محور است و عمدتاً شامل طرحهایی میشود که تعداد شاغلین آنها زیر 50نفر هستند و مربوط به همه بخشهای اقتصادی است.
رضایی ادامه داد: خوشبختانه صندوق کارآفرینی امید با توجه به ماهیت صندوق که یک موسسه عمومی غیردولتی است، میتواند در همه بخشها فعالیت و طرحها را مورد حمایت قرار دهد. دفاتر این صندوق در همه شهرهای کشور مستقر و مشاورههای شغلی و اشتغال در کنار پرداخت تسهیلات به کارآفرینان ازائه میکند.
مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید کشور همچنین حمایت از کارآفرینان زن را از رویکردهای مهم این صندوق ذکر کرد و گفت: بیش از 32درصد کارآفرینانی که از صندوق کارآفرینی امید تسهیلات دریافت کردهاند، بانوان هستند اما 43درصد شاغلین طرحهای مورد حمایت صندوق را زنان تشکیل میدهند.
رضایی با بیان اینکه اولویت فعالیت صندوق با مناطق روستایی و محروم است، تصریح کرد: به دلیل پراکندگی روستاها در کشور، صندوق کارآفرینی امید در راستای ارائه خدمات بهتر اقدام به پرداخت غیرحضوری تسهیلات کرده است.
وی گفت: در حال حاضر تمام تسهیلات ضروری به صورت غیرحضوری پرداخت میشود و پرداخت وامهای زیر یک میلیارد تومان نیز به صورت غیرحضوری پیش بینی شده و تا یکماه آینده این موضوع به صورت کامل عملیاتی خواهد شد.
مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید کشور با اشاره به اینکه طرحهای خرد، کوچک و متوسط که مورد حمایت قرار میگیرند اظهار داشت:این طرح ها سه ویژگی مهم دارند از جمله اینکه سرانه ایجاد اشتغال آنها پایین است، زود بازده هستند و البته ناپایدارند که برای پایداری آنها، علاوه بر ارزیابی کارآفرین، همسویی بین سیاستهای بخشی و منطقه ای ضروری است، که ذز این راستا طرح ها باید از طریق دستگاههای اجرایی به صندوق کارآفرینی امید معرفی شوند.
رضایی اضافه کرد: طی دو سال اخیر پرداخت تسهیلات به طرحها، با توجه به نظارتهای انجام شده، میزان پایداری طرحهای ما بیش از 98درصد بوده است.
وی تصریح کرد: از آنجا که شفافیت یکی از اصول مهم دولت و نظام بانکی است، در این راستا سامانهای راهاندازی شده و اطلاعات افراد در صورت دریافت تسهیلات و جزئیات آن قابل مشاهده است.
رضایی اعلام کرد: امسال نیز پیشبینی شده تا پایان امسال بیش از 7هزار میلیارد ریال تسهیلات در قالب 3500طرح اشتغالزا پرداخت شود.در قالب اجرای این طرحها بیش از 7500 فرصت شغلی تثبیت یا ایجاد خواهد شد. این صندوق در سال گذشنه 10.6 درصد از اشتغال ایجاد شده در کشور را به خود اختصاص داد.