شماره مطلب:
1642
شنبه 1400/01/7 08:30
دسته بندی
آنچه باید درباره بحران سوئز بدانیم

اثر انسداد کانال سوئز بر زنجیره تامین جهانی

بازار و بورس تحلیلگران معتقدند بسته شدن آبراه سوئز در مصر که باعث بلوکه شدن جریان کالا از طریق این کانال شده، به محدودیت عرضه جهانی که پیش از این هم به دلیل بازیابی فعالیت های اقتصادی و کمبود تولید کانتینر تحت فشار بود، اضافه می کند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، از سه شنبه هفته گذشته که کشتی باری اور گیوِن (Ever Given) با 400 متر طول در این کانال گیر کرده، ترافیک کشتی های حامل کالا، قطعات و تجهیزات پشت کانال سوئز افزایش یافته. این کانال کوتاه ترین مسیر آبی بین اروپا و آسیا است.

این انسداد در حالی صورت می گیرد که عرضه محموله ها قبلاً به دلیل بیماری همه گیر ویروس کرونا و افزایش تقاضا برای کالاها مختل شده بودند.  

تلاش ها برای آزاد کردن کشتی در جریان است اما کارشناسان امر می گویند فرآیند آن ممکن است هفته ها طول بکشد.

حدود 30 درصد ترافیک کانتینری دنیا از این کانال می گذرد. تحلیلگران بخش خدمات سرمایه گذاری مودیز می گویند در حالی که بلوکه شدن سوئز ادامه دارد؛ این موضوع می تواند بر 10 تا 15 درصد توان عملیاتی کانتینرهای دنیا اثر بگذارد.

این تحلیلگران در یادداشتی اظهار کردند: «تقاضای بسیار بالای صنعتی و مصرف کننده، کمبود ظرفیت کانتینری و قابلیت اطمینان پایین خدمات شرکت های باربری کانتینری باعث شده عرضه جهانی بسیار در مقابل حتی کوچکترین شوک های خارجی آسیب پذیر باشد.»  

آنها ادامه می دهند: «در این وضعیت، زمان این اتفاق بدتر از این نمی شد.»

گرگ نولر از شرکت مشاوره IHS Markit گفت: «استفاده از کشتی ها به دلیل تقاضای زیاد واردکنندگان اروپایی در مسیر تجارت آسیا-اروپا با ظرفیت کامل بوده است، همزمان پایانه های اروپایی در دوران همه گیری کرونا با کمبود نیروی کار مواجه بوده اند.»

چین به عنوان مهمترین شریک تجاری اروپا در سال 2020 از ایالات متحده پیشی گرفت؛ امری که اهمیت روابط حیاتی آسیا با صنعت و مصرف کنندگان در اروپا نشان داد. اروپا همچنین مهمترین مقصد برای صادرات چین خارج از آسیا است.

آی اچ اس مارکیت در یادداشتی اضافه کرد تأخیر در بازگشت کانتینرهای خالی به صادرکنندگان آسیایی، کمبود فعلی کانتینر را به طور مضاعفی بدتر خواهد کرد.

آنها همچنین گفتند کانال سوئز همچنین برای واردکنندگان آمریکایی کالاهای تولیدی مانند کفش و پوشاک از جنوب شرقی آسیا و هند یک مسیر ترجیحی است.

اکنون کشتی ها باید به طور بالقوه مسیر طولانی تری را در اطراف دماغه Good Hope در آفریقای جنوبی طی کنند و حدود 7-10 روز به سفر خود اضافه کنند که این امر هزینه ها را افزایش می دهد.

بخش خدمات سرمایه گذاری مودیز گفت در نتیجه، صنعت تولید اروپا و بخش خودرو، شامل تأمین کنندگان خودرو، بیشترین ضربه را خواهند دید. این موضوع به این دلیل است که این صنعت در اروپا استراتژی را دنبال می کند که بر مبنای آن قطعات انبار نمی شوند بلکه فقط در حد استفاده برای مدت کوتاهی نگهداری می شوند و برخی قطعات از تولیدکنندگان آسیایی دریافت می شوند.

همچنین این تحلیلگران گفته اند در صورتی که بحران کانال سوئز به سرعت حل شود هم ترافیک بندری و تاخیرهای بیشتر در زنجیره تامین محدود شده، غیر قابل اجتناب خواهد بود.

آنها افزودند که روشهای جایگزین حمل و نقل قابل قبول نیستند، زیرا ظرفیت حمل و نقل هوایی در حال حاضر به دلیل کاهش سفرهای هوایی جهانی کمتر است در حالی که حمل و نقل ریلی بین چین و اروپا محدود است و در حال حاضر نزدیک به ظرفیت کامل است.

وزیر حمل و نقل سنگاپور، بزرگترین مرکز حمل و نقل در جهان، روز پنجشنبه گفت: «انسداد کانال سوئز می تواند به طور موقت تأمین منابع منطقه را مختل کند و به طور بالقوه باعث کاهش موجودی کالا شود.»

 سامیت آگاروال، استاد اقتصاد در دانشگاه ملی سنگاپور گفت: «نظر من این است که این امر در کوتاه مدت برای بسیاری از کشورها و صنایع در سراسر جهان مشکلاتی ایجاد خواهد کرد.»

آخرین‌ها

معرفی پایگاه اطلاع‌رسانی بازار و بورس

بازار و بورس، پایگاه خبری مستقلی است که قصد دارد
رویدادهای اقتصاد ایران و جهان را از منظر بازارها رصد و تحلیل کند.

 info@BazaroBourse.com

 www.BazaroBourse.com

 www.BazaroBourse.ir

             

قوانین و مقررات

sapra.ir 

X