شماره مطلب:
7425
سه شنبه 1402/10/19 04:53
عضو مجمع کارآفرینان مطرح کرد؛

کاهش سطح تولید از اثرات نرخ ارز دستوری است

عضو مجمع کارآفرینان گفت: ارز ترجیحی یا هر ارزی که با نرخ دستوری و غیر شناور در کشور ایجاد شده است، منجر به بلاتکلیفی و در صف ماندن شرکت های تولیدی شده است؛ در حقیقت این امر منجر می شود تا تولید کننده به ناچار تولید را کاهش دهد و به تبع قیمت محصول افزایش یابد.

به گزارش بازار و بورس، کشورها برای اینکه بتوانند تولید ناخالص ملی خود را افزایش دهند باید از سه سیاست مشخص، کاهش واردات، افزایش مصرف داخلی و افزایش صادرات بهره مند شوند.

این سه سیاست اتفاقی در زمانی که نرخ ارز در کشور بالاتر از نرخ ارز واقعی قرار بگیرد عملا سبب می شود تا صادرات به علت کاهش قیمت تمام شده کالا افزایش می یابد اما برعکس زمانی که نرخ ارز را پایین تر از نرخ واقعی که در یک اقتصاد می تواند عمل نماید قرار دهیم در نهایت توان رقابتی تولید کننده کاهش و واردات کالا در کشور افزایش می یابد.

محمد روحانی‌فرد عضو مجمع کارآفرینان در گفت وگو با خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری برنا اظهار داشت: ما همیشه سیاست هایی را برای کنترل قیمت و حمایت از مصرف کنندگان نهایی و به خصوص قشر آسیب پذیر در نظر می گیریم اما در نقطه مقابل تبعات دراز مدت آن را که بر روی اقتصاد اثر گذار است بررسی نمی کنیم.

روحانی فرد خاطر نشان کرد: ارز ترجیحی یا هر ارزی که با نرخ دستوری و غیر شناور در کشور ایجاد شده است، منجر به بلاتکلیفی و در صف ماندن شرکت های تولیدی شده است؛ در حقیقت این امر منجر می شود تا تولید کننده به ناچار تولید را کاهش دهد و به تبع قیمت محصول افزایش یابد.

 

آخرین‌ها

معرفی پایگاه اطلاع‌رسانی بازار و بورس

بازار و بورس، پایگاه خبری مستقلی است که قصد دارد
رویدادهای اقتصاد ایران و جهان را از منظر بازارها رصد و تحلیل کند.

 info@BazaroBourse.com

 www.BazaroBourse.com

 www.BazaroBourse.ir

             

قوانین و مقررات

sapra.ir 

X